Başkan Gül'den Cemevi Müjdesi

BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONURDUR

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün çalışmasıyla ilçe ilk kez bir cemevine kavuşuyor. Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi’nin dilekçesini teslim alan Gül, ”En kısa zamanda meclisimizde karar alarak Kemer Cemevi için yer tahsisi yapıp binayı bitireceğiz” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer’e cemevi müjdesi verdi. Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi Başkanı Ersegün Çam, Başkan Gül’ü makamında ziyaret ederek Kemer’e bir cemevi yapılmasını talep eden dilekçe verdi. Dilekçeyi teslim alan Gül, “ Kemer’i en kısa sürede bir cemevine kavuşturacağız” dedi.

GÜL: SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ
2009’da yeniden Kemer Belediye Başkanı seçildiği günlerde hem Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticilerine, hem de Kemer Şubesi’nin o dönemki başkanına ilçeye bir cemevi yapma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Gül, “2009 yılında Alevi Kültür Derneği’ne belediyemizin büyük bir salonunu tahsis etmiştik. O tahsisi her yıl uzattık. Şimdi de Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şube Başkanımızdan ilçemize bir cemevi yapılmasını talep eden dilekçeyi teslim aldım. Bana bu onuru yaşattığı için Dernek Başkanımız Ersegün Çam Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HER BAŞKANA NASİP OLMAZ”
Cemevinin yapımını geciktiren nedenleri anlatan Başkan Mustafa Gül, “Bugüne kadar imar planı sorunumuz vardı. İlk yapılan imar planı arsa ofisinde kaldı. İkinci dönem imar planını ben yaptım. O dönemin belediye başkanı kullanabileceğimiz arsaları sattığından dolayı arsa sıkıntımız vardı. Yeni imar planı üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık ve bitirdik. Dernek başkanından aldığımız dilekçeyi hemen işleme koyacağız. Cemevi için düşündüğümüz bir yer var. Ancak yasal süreçleri tamamlamamız gerekiyor. Konu ilk meclisimizde gündeme getirilip ilgili komisyona havale edilecek. Komisyon yer belirleme işlemini tamamladıktan sonra konuyu tekrar meclisimize getirecek. İnşallah meclisimizde arsa tahsisini onaylayıp üstüne Kemer Cemevi binamızı en kısa sürede inşa edeceğiz ve birlikte hizmete açacağız. Bu hizmet her belediye başkanına nasip olmayacak bir hizmettir. Bana bu onuru yaşattığı için dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN GÜL’E TEŞEKKÜR
Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şube Başkanı Ersegün Çam ise “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül sayesinde Kemer’de bir cemevimiz olacak. Biz aleviler ibadetlerimizi sağlıklı yapabileceğimiz bir mekana kavuşmuş olacağız. Belediye Başkanıma ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.