Başkan Gül: Turizmde Şoförler Çok Önemli

Kemer’deki ticari araç şoförlere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Başkan Gül: Turizmde Şoförler Çok Önemli

Kemer Belediyesi’nin öncülüğünde ilçedeki ticari araç şoförlerine yönelik Kişisel Gelişim ve Eğitim Semineri düzenlendi. Seminerde Başkan Gül, “Turist havaalanına iniyor ilk gördüğü insan şoför, ülkesine giderken de en son gördüğü insan yine şoför. Şoförlerin çok önemli ve değerli olduklarını biliyoruz” dedi.

Kemer Belediyesi ve Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği ile ilçede taksi, otobüs ve minibüsler ile taşımacılık yapan ticari şoförlere yönelik Kişisel Gelişim ve İletişim Semineri düzenlendi. Beldibi Rixos Sungate Hotel’de bu yıl üçüncüsü yapılan seminerin açılış törenine Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş ve 510 şoför ile ailelerinden oluşan yaklaşık 1500 kişi katıldı. Seminerde şoförlere giyim, davranış ve iletişim konularında bilgiler ve uygulamalı eğitim veriliyor.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDUK

Törende konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “2009 yılında yeniden belediye başkanlığına seçildikten belediye personelimize kişisel gelişim ve iletişim eğitimlerini aldırmaya başladım. Kemer’de yapılan belediyeler toplantısında belediyemizi ziyarete gelen belediye başkanları ‘nasıl bir sistem kurdunuz da, her şey yerinde tıkır tıkır işliyor?’ diye sordular. Bu eğitimleri sadece belediye ile sınırlı tutmadık. Çıralı’dan Beldibi’ne kadar olan bütün taksici ve dolmuş şoförü arkadaşlarımıza eğitime dâhil etmek istedik. Bu sene de 3’üncüsünü düzenliyoruz. . İlk semineri 330 şoförümüzün katılımı ile yapmıştık. Geçen sene ise 464 şoför arkadaşımız ile yaptık. Bu sene de 510 civarında şoför arkadaşımız böyle bir eğitime katıldılar” dedi.

TURİST İLK ŞOFÖRLE KARŞILAŞIYOR

Şoförlere verilen bu eğitimin turizme de büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Gül, “Turist hava alanına iniyor ilk gördüğü insan şoför, ülkesine giderken de en son gördüğü insan yine şoför. Onun için biz şoförlerin çok önemli ve değerli olduklarını biliyoruz. Onlara burada giyinme, davranış, selamlaşma gibi birçok konularda bilgiler veriliyor. Akşam da aileleri ile birlikte güzel bir vakit geçirme ve birbirlerini tanışma imkânı sunuyoruz. Seyahat acentelerine baktığımız da artık Kemer’in taşımacılık konusunda, davranışlarda artık bir tık öne geçtiğini gördük” diye konuştu.