Başkan Gül, Evi Yanan Dedeye Söz Verdi Evini Yeniden Yaptırdı

92’lik Hasan Tal Dede yeni evine kavuşmanın sevincini yaşarken yeni evinin odalarını gezerken duygusal anlar yaşadı.
Kemer Gölbastı yaylasında doğduğundan beri yaşayan Kemer aşığı 92 yaşındaki Hasan Tal, geçtiğimiz ay Başkan Gül’ü makamında ziyaret ederek yardım talebinde bulunmuştu.
Yıllar önce eşini kaybeden ve yaşamını yalnız sürdüren Hasan Tal, kısa bir süre önce evinde çıkan yangından dolayı yılların verdiği birikimi, anılarını onun gözünden bakarsak her şeyini bir çırpıda kaybetti. Yangından kurtulmaya çalışırken yüzünün sağ tarafında yanıklar meydana gelen Hasan dede çaresiz halde evini yeniden yapmaya ve Kemer’den ayrılmamaya karar verdi. Fakat maddi zorluklar içerisindeyken bunu gerçekleştiremedi ve çareyi Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’den yardım istemekte buldu.
Başkan Mustafa Gül her şeyini kaybeden Hasan Tal'a yıllarca yaşadığı yaylasında yine onun istediği gibi bir ev yapacağının sözünü vermişti. Bu gün Ovacık Muhtarı İsa Anatürk ile birlikte Hasan Tal’ı ziyaret eden ve evinin anahtarını teslim eden başkan Gül “Güle Güle otur” dedi
Başkan GÜL ‘Biz bize gelip yardım isteyen, istekte bulunan hiç bir vatandaşımızı geri çevirmedik, ve de çevirmeyiz. Yaşlı insanlarımızın iyi olması için elimizden geleni her zaman olduğu gibi bu gün de yapacağız ve Hasan Dedemizin yanan evinin yerine prefabrike bir ev yaptırdık. Allah yardımcın olsun. Biz iyi gününüzde de kötü gününüzde de hep yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızın yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi
Başkanı yanaklarından öperek teşekkür eden ve evinin anahtarını teslim alan Hasan Dede evinin odalarını gezerken duygusal anlar yaşadı.