Başkan Gül: Bana Suikast Girişiminde Bulundular

Kemer Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Gül, 1994 yılında uğradığı suikast girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gül, birileri tarafından kiralanan iki gencin suikastından kıl payı nasıl kurtulduğunu anlattı.

Kemer Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında 10 gündem maddesi karara bağlandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 1994 yılında kendisine yönelik suikast girişimi anlattı.

“İKİ SUİKASTÇI BANA GELEREK SUÇLARINI İTİRAF ETTİ”

Başkan Gül, “2009 yılından bu yana hep birlikte huzurlu yaşamak ve ilçemizde birliği sağlamak için mücadele veriyoruz. 1994 yılında seçildiğimde bir suikast girişimiyle karşılaştım. Emniyetin çalışması ile bu girişim önlenmişti. 2009 yılında yeniden başkan seçildiğimde 2 tane genç yanıma geldi. Kemer’deki birkaç kişi tarafından bana karşı bir suikast düzenlemek için kiralandıklarını itiraf ettiler. Gençlerden biri ‘Belediyenin önünde suikast için bekledik. Bütün hazırlıkları yaptık. Ama ben çocukluğumda babamla el ele tutuşarak giderken kan davası yüzünden babam gözümün önünde öldürülmüştü. Sen de o gün belediyeye oğlunla gelmiştin. Belediyeden oğlunla el ele çıktığını gördüm. Benim yaşadığım acıyı oğluna yaşatmamak için bu suikasttan vazgeçtik’ dediler O kişileri emniyete gönderdik ifadesini aldılar. Şikâyetçi olmadım. Şikâyetçi olsaydım Kemer’de insanlar ikiye bölünürdü. Bir huzursuzluğun temelini atmış olurduk. Kemer’de 81 ilden vatandaşımız yaşıyor. Bunun yanında Türk vatandaşlığına geçmiş olan Rus, İngiliz, Alman ve Danimarka uyruklu vatandaşlarımız var. Hep birlikte huzur içinde yaşama gayreti içindeyiz. Kemer’de huzursuzluk yaşanmaması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Çünkü huzursuzluk başta turizmimize zarar verir. Bu konuda emniyet güçlerimizle her zaman işbirliği içindeyiz” şeklinde konuştu.

“ABDULLAH ÖCALAN NEYSE FETHULLAN GÜLEN DE ODUR”

Hep dürüst siyaset anlayışı ile hizmet verdiğini anlatan Başkan Mustafa Gül, “Siyasi hayatımda halkıma hiç yalan söylemedim. 2010 yılı referandumunda bir hoca efendi modası vardı. Ben o yıllarda FETÖ’cülerle tartıştığımda ‘Abdullah Öcalan neyse Fethullah Gülen odur’ dedim. Hayatımı kararttılar. Belediyemiz defalarca basıldı, dosyalarımız alındı. Sürekli soruşturma geçirdik. 23 Haziran 2012 tarihinde, belediye ekibinden 10 arkadaşımla birlikte gözaltına alındık. Sorgulandıktan sonra 26 Haziran’da serbest bırakıldık. Bir mahkeme süreci yaşadık. Bu mahkeme sürecinde dosyamız defalarca Antalya’ya gitti geldi. O dönemdeki başsavcının kimlerle ilişkisi olduğunu dair bir dosya hazırladık. Yeniden hayatımızı karartmaya çalıştı. O başsavcı şimdi FETÖ’den tutuklu yatıyor. Biz ise o suçlamaların hepsinden aklandık” şeklinde konuştu.

6 mart meclis 5 mart meclis 4 mart meclis 1 mart meclis (2)