BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU’NDAN BAKAN ERSOY’A THOMAS COOK TEŞEKKÜRÜ

71185049_1220900594764519_8500932029129424896_n

BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU’NDAN BAKAN ERSOY’A THOMAS COOK TEŞEKKÜRÜ

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, dünyanın en eski seyahat acentesi Thomas Cook’un iflas etmesi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, zarar görenlere yapacağı destek paketini açıklaması üzerine Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür etti.

Sabah saatlerinde dünyanın en eski seyahat acentesi İngiliz Thomas Cook firmasının iflas ettiğini açıklaması üzerine, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Topaloğlu, firmanın iflas ettiğini sabah saatlerinde öğrendiğini belirterek, dünya ve Türk turizmi için büyük kayıp olduğunu söyledi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY’A TEŞEKKÜR

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld’i karşılamak için sabah havaalanına gittiğini ifade eden Başkanımız Topaloğlu, “Sabah saatlerinde havaalanı yetkililerinden konuyla ilgili bilgi aldım. Oradaki hareketliliği gördüm. Misafirlerin güvenli bir şekilde yurt dışına gönderildiği bilgisini aldım. Bu, bizim için güzel bir şey. Misafirlere uçağınız yok, şirketiniz battı demek bizim için ayıp olurdu ama bunun üstesinden gelmişler. Bu konuda emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve bakanlık yetkililerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bakan Ersoy’un konuyla ilgili olarak 50 milyon avroluk destek paketi yapılacağını açıkladığını hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, “Bu açıklama, tüm turizm sektörünü sevindirdi. Özellikle Fethiye ve Marmaris tarafına çok fazla İngiliz turist geldiği için o taraf çökmüştü. Ama sayın bakanın açıklaması herkesin yüreğine bir nebze su serpti. Bu Türk turizmi için büyük bir adımdır. Bu konudan dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

KEMER’DE BİR SIKINTI YOK

Sabah saatlerinde iki otel yetkilisiyle konuştuğunu anlatan Başkanımız Topaloğlu, şunları kaydetti:
“Otel yetkililerinden aldığım bilgiye göre, gelecek senenin rezervasyonları gelmeye başlamış. Bu rezervasyonların çoğunluğu ise İngilizler tarafından yapılmış. Önemli olan nokta burası. Bu Kemer için çok önemli. İngilizler daha çok Ege bölgesini seçiyordu ama yavaş yavaş Akdeniz bölgesine doğru gelmeye başlıyorlar. Bundan sonra da İngiliz misafirlerimiz Kemer’e gelmeye devam edecekler.”