600 Metre Türk Bayrağıyla Zafere Yürüdük

Başbakanlık Genelgesiyle kutlamaların iptal edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kemer Belediyesi bir ilke imza atarak, 600 metrelik Türk Bayrağı ile Zafere yürüdü. Binlerce Kemerlinin katıldığı Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü Bayrak Yürüyüşü programında havai fişek ve animasyon gösterileri yürüyüşe katılanların beğenisini aldı.

Günlerdir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü etkinliklerine hazırlanan Kemer Belediyesi Başbakanlık Genelgesiyle kutlamaların iptal edilmesine rağmen dillere destan bir bayrak yürüyüşüne imza attı. Tam 600 metre uzunluğunda ki Türk Bayrağı ile sanat sokağından başlayarak liman caddesinden geçen Türk bayrağı ve fener alayında her kesimden insan vardı. Yeni evlenen gelin-damat, her fikirden siyasi görüşe mensup insanlar, Milletvekilleri, Gençler ve çocuklar. Tamamı zafer Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümünde 600 metrelik bayrak yürüyüşü ile bir kez daha Atalarına olan saygılarını gözler önüne serdiler. Liman caddesinden çınarla kavşağa gelindiğinde ise, yine Kemer Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün hazırladığı Kocatepe konulu animasyon gösterisi ve havai fişek gösterileri ise bayrak yürüyüşüne katılanlardan büyük bir alkış aldı.

CUMHURİYET KADINLARI ADINA NEŞE GÜL KONUŞTU

10’uncu yıl marşı eşliğinde Çınarlı kavşaktaki gösterinin ardından yürüyüşe devam eden Bayrak ve Fener alayı kortejinin son durağı ise, Cumhuriyet Meydanı oldu. Kemer Belediyesi’nin hazırladığı VTV’den canlı yayınlanan Bayrak Yürüyüşü programında ilk konuşmayı Cumhuriyet Kadınları adına Başkan Mustafa Gül’ün eşi Neşe Gül yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Diyarbakır ve Şırnak’ta şehit olan Polis memurlarına Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Neşe Gül, “Türk ulusunun var oluş gününde bizimle birlikte olarak, Vatanına, Milletine ve Bayrağına, sahip çıkan tüm insanları yürekten selamlıyorum” diyerek başladı konuşmasına. Neşe Gül, “gazi Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos tarihinde doruk noktasına erişen ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü gururla kutluyoruz. 30 Ağustos 1922 Zaferi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil, tüm mazlum ulusların hatta tüm insanların özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlığına yönelişinin başladığı tarihtir” dedi.

ATATÜRK’ÜN ASKERLERİNE SELAM OLSUN

Cumhuriyet kadınları adına konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün eşi Neşe Gül’ün ardından Başkan Mustafa Gül konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. Konuşmasına başlamadan hemen önce 10’uncu yıl marşı eşliğinde yapılan havai fişek gösterileri resmen Cumhuriyet Meydanını aydınlatırken, Başkan Mustafa Gül, “Atatürk’ün Değerli Askerleri” diye başladığı konuşmasında 600 metrelik Bayrak Yürüyüşüne katılanlardan büyük alkış aldı. Cuma günkü bir genelgeden dolayı bütün Türkiye’de resmi kurumların bu önemli Zafer Bayramımızı kutlamamız engellendi ve yasaklandı diyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, sözlerine şöyle devam etti; “Biz kimseyi yuhalamıyoruz. Biz bugün birbirini seven, Bayrağını ve Cumhuriyetini seven bütün milliyetçi düşünceye sahip insanlar olarak buradayız. Cumhuriyetini seven, Milliyeti seven, Milleti seven hepimiz buradayız. Onlar gelmediyse, kendileri ağlasınlar, kendileri üzülsünler. Çünkü bu Bayrak olmasaydı, hiç kimse makamlarda olamazdı ve Bende Belediye Başkanı olmazdım. Cumhuriyet olmasaydı, Bayrak olmasaydı, hiç kimse görevinin başında olmazdı. Onun için onlar otursunlar ağlasınlar” diyerek, Hükümete gönderme yaptı.

BEN HALKIMIN YANINDAYIM

Cumhuriyet Meydanında kendisini dinleyen binlerce insana seslenen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Oslo’ya biz gitmedik. Dağlarda terörlerle konuşmaya da biz gitmedik. Bakın biz burada daima sizlerin, yani halkın içinde yer aldık ve hep sizlerle beraber oturuyoruz. Sizlerle beraber sohbet ediyoruz. Ama tabi ki burada otelciler birliğimiz, Yörükler Derneğimiz ve Aleviler Derneğimiz de var ve onlarında desteğini asla görmezden gelemeyiz. Neredeyse bizlere 30 Ağustos bayramını, 23 nisan bayramını ve 19 Mayıs Bayramlarımızı bile kutlatmak istemiyorlar. Ama hiç kimse unutmamalıdır ki; bu Bayrak ve bu Bayrağın mensupları sizlersiniz. Bu bayrak olmasaydı hiç birimiz bi işe yaramazdık. Onun için, biz bugüne kadar bu bayramları engellemeye çalışan herkesin karşısında sizlerle beraber direndik. Çünkü işte Zafer Bayramımızın anlamı da budur. Bizler, bizim bugünlere gelmememiz için canlarını feda eden şehitlerimiz için bugün Zafer Bayramını kutluyoruz. Tabi ülkemizde şehitler var ve o şehitlerimiz içinde bu Bayramamızı kutluyoruz” dedi.

HİÇ KİMSE BAYRAĞIMIZI ALAMAZ

“Bizler Müslüman bir ülkede yaşayan mütevazi insanlarız” diyerek, konuşmasına devam eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, sözlerine şöyle devam etti; “Evimize gelirler, ekmeğimizi alırlar. İş isterler, iş alırlar. Elimize vururlar, ekmeği alırlar ama hiç kimse bu Bayrağı bizim elimizden alamaz. Almaya da cesaret gösteremez. Onun için, biz bayrağımızla sadece Zafer Bayramında değil, her zaman ve her yerde yürüyeceğiz. Artık Türkiye 1 Kasım’dan itibaren arabasında Mustafa Kemal Atatürk yazısıyla trafik cezası da görmeyecek. Türk Bayrağı motor kaputunda var diye de ceza yemeyecek” diyerek, değerli büyüğüm ve değerli ağabeyim sözleriyle Milliyetçi hareket Partisi Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul’u konuşma yapmak üzere sahneye davet etti.

CUMHURBAŞKANININ RESEPSİYON DAVETİNİ YIRTTI

30 Ağustos Zafer Bayramının anlam ve önemine değinen MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen 30 Ağustos Resepsiyonu davetiyesini geceye katılanların gözü önünde param parça etti. Bizler Terörün temsilcilerine Bakanlık veren, terörle aynı masada oturanlarla asla bir araya gelmeyiz diyen Yurdakul, “Gücünü Zaferinden alan siz Antalya ve Kemerlilerin 30 Ağustos zafer Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız