5. Alman Türk Ekonomi Günü Büyük Katılımla Gerçekleşti

Nürnberg’te her yıl olduğu gibi, Alman-Türk Ekonomi günü beşinci kez gerçekleşirken Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’de “Ekonomi Günü” nün onur konuğu oldu.
Bu yılki etkinlik Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg ile birlikte düzenlendi.
Nürberg’te düzenlenen Ekonomi gününde, Tiad Başkanı Erdal Çeç,2.Başkan Prof.Dr. Orhan Kocagöz, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, THY Nürnberg Müdürü Dr .Osman Nuri Hasırcı, Tiad eski Başkanı Avukat Emre hızlı, Nürnberg Bölge Kaymakamı Armin Kroder, Nürnberg Belediyesi Ekonomi Müsteşarı Dr. Michael Frass,Metro Grubundan Hakan Gözen,Berlin Türk Toplumu eski Başkanı Kenan Kolat, Anoris Reklam Ajansı sahibi Bülent Bayraktar, Panalpina Nakliyat Şirketi CEO’su Gültekin Battal, İş adamı ve Fürth Belediyesi Encümen azası Ayhan Yeşil, Yabancı işverenler ve Eğitim ağı Başkanı Peter A.Dinç ile birçok tanınmış Türk ve Alman iş adamları katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Tiad 1.Başkanı Erdal Çeç, amaçlarının Türk ve Alman işadamlarını bir araya getirmek ve onlara iş imkanları yaratmak olduğunu söyledi. 2.başkan Prof. Dr. Orhan Kocagöz’de , özellikle Ticaret, Perakende, Lojistik konularda aydınlatıcı bilgiler vereceklerini söyledi.
KEMER VE THY TANITILDI.
5. Nürnberg Türk-Alman Ekonomi gününde hazır bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül Kemer’i tanıtıcı bir brifing sundu.THY Nürnberg Müdürü Dr.Osman Nuri Hasırcı’da dialar eşliğinde THY’nın yapısını anlattı ve THY’nn 2 kez avrupanın en iyi Hava Yolu Şirketi olduğunu vurguladı. Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’de Türk-Alman işbirliğinin tarihi yapısına değinerek, bu gibi organizasyonları desteklediklerini söyledi.

konuşmasını yapan Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, TİAD ( Türk İşadamları derneği) böyle bir toplantıyı düzenledikleri için ve aramızda Kemer Belediye Başkanını ve Lot Belediye Başkanını görmekten son derece mutluyum. Sanırım sizlerde katılırısınız Türkiye ile Almanya arasında ilişkiler hemen hemen her alanda gelişmekte ve hızını kaybetmeden zenginleşmektedir. Gerçekten 1763 yılından buyana diplomatik ilişkilerini kurman iki ülke bu güne kadar ilişkilerimizi ortaklık seviyesine çıkardılar. NATO şemsiye altında da iki müttefik ülke haline geldiler. Her yıl ülkemizi ziyaret eden 5 milyon Alman Turist ve Almanya da 3 milyon Türk toplumu ise bu müstesna ilişkileri daha da güçlendiriyor. Bav yare bölgesindeki Türk Alman ilişkilerine de değinen Başkonsolos Kül ilişkiler her geçen gün daha gelişiyor. Dedi
Konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, toplantıya katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Gül; TİAD ( Türk İşadamları derneği) üyelerini Kemer’e davet ederken otelde misafir etmek benden Uçak Biletleri ise toplantıya katılan Türk Hava yolları Müdürü Sayın Osman Nuri Hasırcı’darn diyerek salonda büyük bir alkış aldı. Kemer’in slayt gösterilerle tanıtımını da yapan Başkan Mustafa Gül Kemer’den övgüyle bahsetti.
Konuşmaların ardından Başkan Gül’e ve konuşmacılara TİAD ( Türk İşadamları derneği tarafından birer katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verilirken Başkan Mustafa Gül ise konuşmacılara birer Kemer Resim Panosu takdim etti ve Kemer Tanıtım broşürü dağıttı.