TÜRK MİLLETİNİN DÖNÜM NOKTASI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

70320686_1201991646655414_9043323095091249152_o_1201991639988748

TÜRK MİLLETİNİN DÖNÜM NOKTASI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, dünyanın adından övgüyle bahsettiği, şanlı tarihin en önemli dönüm noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de düzenlenen törene katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Siirt Eruh Kaymakamlığından Kemer’e yeni atanan Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Selami Minta, CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Hüsnü Ünal, MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Kara, belediye meclis üyelerimiz ve daire müdürleri katıldı.

Tören, Kaymakam Dayanç ve Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Astsubay Çavuş Erkut Oktay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Tören daha sonra Kemer Kaymakamlığı’nda yapılan bayramlaşma ile sona erdi.

Kemer Kaymakamı Dayanç, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı açılamasında, Kemer’de göreve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başlamasının kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

30 Ağustos’tun Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Dayanç, “30 Ağustos, Türk milletinin nasıl bir araya gelebileceğini, neler yapabileceğini gösteren en önemli günlerden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şanlı ordumuz zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos’un asıl önemli kısmı, Anadolu’nun ebed müddet Türk yurdu olduğu son kez tescillenmiştir. Türkiye’nin şu anda dünyada söz sahibi olmasını geçmişte yapılan mücadelelere borçluyuz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ederim.” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Topaloğlu ise 30 Ağustos’un Türk tarihinde ayrı bir öneminin olduğuna vurgu yaparak, “30 Ağustos’ta Anadolu’nun Türk yurdu olduğu sonsuza kadar son kez tescilleniyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordumuz, bunu tüm dünyaya ispat etmiştir. 30 Ağustos’u ve diğer bayramlarımızı unutmamalıyız ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bunun için eğitim çok önemli. Gençlerimize Türk tarihimizi unutturmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Herkesin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.