ULUSLARARASI ANTALYA BİSİKLET FESTİVALİ’NE DOĞRU

73067820_1239964396191472_7604565607060602880_o

ULUSLARARASI ANTALYA BİSİKLET FESTİVALİ’NE DOĞRU

Türkiye’nin en önemli turizm merkezilerinden olan ve sportif aktiveleriyle adından söz ettiren Kemer, 17-20 Ekim tarihleri arasında, Türkiye ve yurt dışından gelecek bisiklet severleri ağırlayacak.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Bisiklet Festivali dolayısıyla bir araya gelen bisikletçiler, 3 gün boyunca Kemer’in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için pedal çevirecek.

Festivalde bisikletçiler, Akdeniz’in mavi sularının yanı sıra Toros Dağları’nın yeşillikleri içinde çadırlı kamp ortamında dostlukları pekiştirecek.

Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı ve belediyemizin destekleriyle Antalya Bisiklet Festivali Derneği (ANBİFED) tarafından organize edilen festivalde bisikletçiler, Akdeniz’in mavi sularına bakan bir sahil kenarında, çam ağaçları altındaki kampta konaklayacak. Tur boyunca Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin güvenlik desteği vereceği festivalde, olası kazalara karşı ambulans refakatinde bisikletçileri takip edecek.

Ülkemizin değişik illeri dışında, İsviçre, İran, ve Rusya’dan Kemer’in tarihi ve doğal güzellikleri olan Phaselis, Göynük Kanyonu, Alacasu Koyu ve Antik çağdan günümüze kadar sağlam kalan Taş Köprü ziyaret edilecek.

Geçmişten günümüze taşınan kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, bisikletin çevre dostu işlevi, alternatif bir ulaşım ve turizm aracı olarak da benimsenmesi amaçlanmaktadır.

kemer4_03

kebim