Kemer Geleneksel 13’üncü Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri

Kemer Geleneksel 13’üncü Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 550 güreşçi er meydanına çıktı. Başpehlivanlık için 32 sporcunun mücadele ettiği güreşlerde, altın kemeri kazanan isim Serhat Gökmen oldu.

Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen Kemer Geleneksel 13’üncü Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri Ahmet Erkal Tesisleri’nde yapıldı. Çok çekişmeli geçen final karşılaşması sonucu Altın Nar’ın başpehlivanı Serhat Gökmen oldu. Gökmen’in altın kemerini Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül taktı. Başaltında ise Şahin Bilici birinci oldu.

Geleneksel Kemer 13. Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağalığı için yapılan ihaleyi ise 70 bin lirayla Çınarlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Çelebi aldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ihaleden elde edilen gelirin tamamının emniyet mensupları yardım derneğine bağışlanacağını belirterek, “Emniyet mensuplarımız bizi korumak için fedakârca hizmet veriyorlar. Onlara bizim de bir katkımız olsun istedik” dedi.

“19 MAYIS’TA DÜZENLEYECEĞİZ”
Aynı gün diğer bazı kentlerde güreş düzenlenmesine ve sıcağa rağmen Altın Nar güreşlerinde gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını kaydeden Başkan Gül, “Öncelikle burada bizim coşkumuzu paylaşan tüm hemşerilerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren bütün güreşçileri de kutluyorum. Gelecek yıllarda bu etkinliğimizi 19 Mayıs Atatürk’’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlemeyi planlıyoruz. Böylece hem büyük önderimizi birlikte anma, hem de spor bayramını güreşlerimizle kutlama fırsatı bulacağız” diye konuştu.

kemer4_03

kebim