Belediyemizden Kemerli Anneler İçin Çanakkale Gezisi

BELEDİYEMİZDEN KEMERLİ ANNELER İÇİN ÇANAKKALE GEZİSİ

12-13 MAYIS ÇANAKKALE TURU PROGRAMI
12 Mayıs Cuma günü 20.00’da Kemer Ralli Alanından hareket ediyoruz. Güzergahımız üzerinde olan Denizli Serinhisar’da ilk molamızı veriyoruz. Nazilli, Aydın, İzmir, Bergama ve Ezine üzerinden yolculuğumuza iki mola daha vererek devam ediyor ve Çanakkale’ye ulaşıyoruz. Kahvaltı için restorantımıza geçiyoruz. Kahvaltımız sonrası Feribot ile Avrupa yakasındaki Gelibolu yarımadasının bulunduğu Eceabat’a geçiyoruz. Gelibolu yarımadası;
Tarihi Milli Parkı merkezinden geçerek Kilitbahir’e ulaşıyor ve Çanakkale Şehitlik turu programımızın gezi güzergahına başlıyoruz. Tarihi Kilitbahir Köyü ve Kilitbahir Kalesi hakkında bilgi alıyoruz.
Namazgah Tabyasına ulaşıyor ve Çanakkale deniz savaşları hakkında bilgi alıyoruz.
Rumeli Mecidiye Tabyasına geçiyor ve burada Seyit Onbaşı(Koca Seyit) Anıtı hakkında bilgi alıyoruz.
Gezi de bir sonraki durağımız Çanakkale Şehitler Abidesi.Anıt Parkın’da yer alan Çanakkale Şehitleri Anıtı, Meçhul Asker Kabri, Yaralı Asker Anıtı, Atatürk’ün Mektubu, Sembolik Şehit Kabirleri ve Türk Bahçesini rehberimiz eşliğinde geziyoruz.
Ölüm Koyu (Morto Koyu) içerisinden ilerleyerek Kanlı Dere üzerinden geçiyor ve Seddül Bahir Köyü’ne ulaşıyoruz.
Ertuğrul Koyu’na intikalimiz sonrası Gelibolu yarımadasının en uç noktası olan bu bölgede Ertuğrul Tabyası, İngiliz Anıtı ve Ezineli Yahya Çavuş anıtı hakkında rehberimizden detaylı bilgiler alıp bir sonraki ziyaret güzergahımıza başlıyoruz.
Arka yol olarak bilinen bölgeden geçerek çıkarma koylarını ve yabancı mezarlıklarını görüyor, Alçıtepe Köyü’ne ulaşıyoruz. Alçıtepe Köyün’de dinlenme molası veriyoruz.
Molamızın ardından Kanlı Sırt üzerinden panoromik anlatım eşliğinde 57. Alay Şehitliği ve Kesik Dere Şehitliği’ni ziyaret ediyoruz.
Mehmetçik Parkı’nın yer aldığı 261 rakımlı Tepeden inerek park içerisinden COKN BAYIRI’na siperler arasından geçerek ulaşıyoruz. Bu bölgede Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer, Atatürk Anıtı, Yeni Zelanda Anıtı restore edilmiş Türk Siperleri, Gözetleme Yeri ve Anafartalar Ovasını inceleyip bilgiler alıyoruz.
Aracımıza binerek tekrar Eceabat üzerinden Çanakkale’ye geçiyoruz, meşhur Aynalı Çarşı ziyaretimizi tamamlayıp akşam yemeği için restorantımıza hareket ediyoruz.Yemek Sonrası dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

Not: Gezimize 15 yaş üzeri bayanlar katılabilir. Gezimize katılacak bayanların saat 19.15'de (kalkış saatinden 45 dakika önce) Kemer Merkez kalkış noktasında bulunması rica olunur

BELEDİYEMİZİN VERECEĞİ HİZMETLER
ULAŞIM